Sports and leisure

Idag har jag gjort något som jag aldrig drömt om att göra. De som känner mig väl vet att inte jag jag är så duktig på engelska. (eller så är det självuppfyllande profetia) Hur som helst skulle jag välkomna utbytesstudenter. Brukar vara ca 40 st (enl min chef). Igår fick jag veta att de är ca 150 st. Okej, det ska väl gå tänkte jag...

När jag anländer tilll föreläsningssalen som tar 700 pers så får jag veta att det blir 350 studenter. Från 40 till 150 till 350.. Rätt stor skillnad på 40 och 350 speciellt då jag aldrig tidigare hållit i föredrag på engelska. Vilken tur att jag åtminstone inte tycker att det är jobbigt att tala inför en större samling människor. Men det där med engelska... Det är ungefär som att be en dyslektiker läsa inför samma publik, nåja, nästan iaf.

Men nu är det gjort och jag klarade mig åtminstone hyfsat. (tror jag...) Många kom fram efteråt och ställde frågor, så helt ointressant kan det ändå inte varit...

Tänk vad jag varit modig idag!!

oj, vad tiden rinner iväg!

Att jag inte hunnit blogga är ingen ursäkt men det har varit mycket nu...

Veckan började med att barnen skulle "börja på riktigt" på fritids. Vilket var spännande kanske mest för mamma och pappa. Att lillebror blivit stor och det faktum att vi inte har några dagisbarn längre eller ska man säga inte just nu i alla fall. Framtiden får utvisa om vi hamnar i dagis svängen igen...

På tisdag hade vi en riktig "simpsons-dag". Det vill säga en dag då inte solen riktigt vill le mot oss. Nåja det var nog mest kvällen som var så. Jag lyckades låsa ute barn och man när jag for till stallet och KJ fick snällt sätta de regnblöta barnen i trapphuset medan han lånade grannens bil för att hämta nyckeln i Ansmark (ca 1,5 mil från oss). När han senare på kvällen skulle tvätta bilen på volvo så nödstoppades biltvätten och han hade det inte helt lätt att ta sig ut. När han kom hem hade jag dragit igång ett brödbak. Hux flux var mjölet slut och klockan var typ 22.30. Inte läge att låna från grannarna heller. Vi hällde i lite grahamsmjöl istället. Sedan var KJ så omtänksam och sade gå du och lägg dig så gräddar jag bröden. Puss älskling vad du är snäll! Jag somnade dock på soffan och vaknade till att någon flyger upp och skriker: BRÖDEN!!! Han hade också somnat och ut från ugnen fiskade han tre nya grillbriketter  dock i lite större och mera avlångt format ;) På morgonen uttryckte E att KJ är ju som Homer Simpson, thiii...

Sedan har svärfar varit på besök och det blir rätt intensivt med fem personer på 77 kvm. Men det går när man vet att man inte ska bo så i all framtid. (tror nog att det skulle funka även då)

På onsdag började skolan och vi har ju en som är nybörjare på det planet, även fast ingen skulle tro det. L har funnit sig super i att börja skola och fritids. Han spelar fotboll med de som är ett år äldre och känner därför en hel bunt av barnen på skolan. Sedan har han ju storebror och alla hans kompisar. Han är liksom så lätt. Allt fugerar bara. Skönt, men som förälder frågar man sig ändå om allt VERKLIGEN fungerar. Skolstarten skedde i den nybyggda sporthallen, sjöfruhallen. Barnen fick marschera in till tonerna av Star Wars. Tala om att killarna tyckte det var mäktigt.

På onsdag hann vi även vara på byggsamrådsmöte på kommunen. Tala om att man inser hur OFANTLIGT lite man kan om det här med att bygga hus. Men det blir nog bra i slutändan. Vi kunde ju inte så mycket om det här med att ha barn heller innan vi väl fick dem. Det kan ju inte vara mer komplicerat att bygga hus. Eller vad säger ni som har erfarenhet av båda delarna?

Sedan var det fredag och jag fick stanna hemma med en förkyld E. Han är ju rätt stor nu och det är inte lika jobbigt när han är sjuk som det var när han var typ 1-2 år. Därför hann jag både tvätta, baka och städa lite. När allt var gjort hämtade jag in posten där nya numret av Family Living låg. Tala om lyx att få läsa den ostört och samtidigt mumsa på nybakta pizzabullar! Till helgen blir det slapp-lördag och aktivitet-söndag; stallet, kyrkan, cirkus och simskola ;)
Trevlig helg!!




Vuxenpoäng?!

Undrar hur många vuxenpoäng fem liter plockade, rensade och nedfrysta blåbär ger? Det var i alla fall dagens skörd. Först sökte vi bär vid Grössjön utan resultat. Någon annan verkade ha varit där före oss. Men jag hade för mig att jag sett bra blåbärsställen från hästryggen, så vi styrde kosan mot Stöcksjö. Mycket riktigt, vi hittade bär!!



Vad sägs om att plocka bär i tjusig hatt? Det kanske skulle dra ner på vuxenpoängen...

Sommarens projekt

Äntligen är den klar! Min fina stol. Kommer nu på att jag inte riktigt har vanan inne att fota före och efter foton, så ni får bara se mitt efter foto. Stolen var iaf tidigare klarlackad. Jag har slipat den och vitlaserat för att slutligen klä sitsen med fårskinn inköp på Gotland under vår semesterresa. Kanske kan denna stol få vara lite förvaring i vår kommande hall. Vi har tänkt ha liggande råplank som vitmålas i hallen. De kanske passar ihop, vi får se...


Ibland är det bra att vara envis

Just nu tittar vi på tapeter till huset. Sedan länge tillbaka har vi bestämt (observera bestämt) att ha en tapet från Boråstapeter som fond i vardagsrummet. Tapeten heter Eco House 9814. För drygt en vecka sedan besökte vi en av tapetaffärerna i stan. Bara för att ville jag kika på just denna tapet. På katalogen står det skrivet med STORA bokstäver

Utgår 0808

Vilken panik!! Nu har jag försökt beställa den på internet - slut! Ringt runt till olika butiker - slut. Men skam den som ger sig. Jag ringde till Boråstapeter och frågade vilka butiker som tagit in ett lager av tapeten. (har förstått att de flesta har den som beställningsvara) Fick en lista på nästa 20 butiker runt om i sverige. Första butiken jag ringde till (sundsvall) hade en rulle. Jag behöver 2 rullar. Men en är bättre än ingen så hon skulle lägga undan och hålla rullen över dan. Nästa butik (Gävle) har hör och häpna kvar mååånga rullar av den, yiiipiiieee!! Farbrorn måste tro att jag var tokig för han poängterade flera gånger att det blir frakt på försändelsen. Men nu är 3 rullar (tog-en-extra-utifall-att) på väg uppåt för att pryda vårat vardagsrum.

Så jag säger det än en gång, skam den som ger sig!! Min man uttryckte det på ett annat sätt:
- Det är nästan äckligt så envis du kan vara ibland. Men det är ju lite bra också ;)



Vad tror ni?

Vardagen kallar!!

Då var vardagspusslandet igång igen, det vill säga vem hämtar, lämnar, handlar, tvättar osv. Men visst är det härligt att få till lite rutiner igen. Var sak har sin tjusning, så även vardagen!

Har hunnit testa min nya cykel på Innertavles elljusspår. Roligt!! Medan barnen såg på bolibompa passade jag och KJ på att ta oss en tur. Svettigt, blött, jobbigt men JÄTTEROLIGT! Är supernöjd med min nya cykel. Tack alla ni som hjälpt mig med inköpet. Visste inte att jag behövde en cykel såå mycket!

Killarna har spelat match i kväll och det märks att de genomgått en del fotbollsduster hemma på gräsmattan i sommar. Båda två verkar förstå alltmer vad det går ut på, kul! Men huvudsaken är förståss att de tycker att fotboll är kul.

För alla inredningsintresserade ska jag tipsa om ett sjukt fint hus som är till salu här i Umeå. Håll till godo:

framsida

Helkaklat badrum

köket

Bilderna är lånade från http://www.maklarringen.se/Templates/Public/Pages/ObjectImages.aspx?objectid=OBJ31963_904994690där objektet finns till salu.

Men ännu är inte vårat hus byggt, så den som väntar på något gott väntar aldrig för länge. Lovar givetvis visa liknande interiörbilder från vårat hus när det slutligen är färdigt. Dock lovar jag att de bilderna tydligt kommer att  visa att huset är bebott ;)

Film är bäst på bio!

Var igår kväll och såg på Mamma Mia. Utan att blinka skulle jag kunna se den fler gånger. Skulle gärna se den med Mamma Miamamma, tror hon skulle kunna gilla den!

Filmen gör en glad i själ och hjärta. Det är mycket musik och man rycks gärna med. Kom på mig själv att jag satt små dansandes i biosalongen med ett stort leende på läpparna.

SE DEN!!

Äntligen ny cykel!!!

Nu har den äntligen anlänt min egen lilla Lisa. Ja, cykeln heter Kona Lisa HT. Har varit utan cykel i åtminstone åtta år (det var då vi flyttade till Umeå). Men nu när jag bor och jobbar i samma stad och kan cykla till jobbet så tyckte jag att det var påplats att köpa en egen cykel. Både min kropp och naturen jublar!! Är super sugen på att hinna testa min nya cykel. Det är som julafton...


Swedish beachtour - The second is the first looser!!


(bilden är lånad från www.swedishbeachtour.se)

Nåja nästan i alla fall. I anslutning till touren spelas en mindre, mycket mindre cup, kommuncupen. Jag var värvad till laget Fritid Flyers. Helst hade jag velat slippa det hela. Det skulle vara minst en av varje kön samtidigt på plan. På fritidsförvaltningen i Umeå arbetar det tydligen inte många tjejer som kan tänka sig att spela volleyboll mitt i stan på rådhustorget med en lite större publik än närmast anhöriga.

Men är man uppvuxen i Pajala så tror alla att man kan spela volleyboll. Men sanningen är ju faktiskt den att jag inte spelat volleyboll mer än på gymnastiklektionerna. Dessutom tror jag att det var minst tio år sedan jag spelade någonsorts beachvolley.

Sagt och gjort jag fick ställa upp för laget! Vi var fyra tappra som kämpade och till vår stora förvåning vann vi lätt de två första matcherna?! Sedan blev vi lite för passiva och tappade allt vad själförtroende heter. Dock räckte vårat spel till final som spelades kl 12.00 dvs när alla lunchflanörer sätter sig på läktaren för att kika lite grann... Finalen förlorade vi efter lika "dåligt" spel som i matchen innan. Men vi blev ju som sagt tvåa och fick vara med på prisutdelning.

Eftermiddagen gick jag och deppade och grubblade vad som blev fel då vi förlorade. Ni som känner mig vet att jag HATAR att förlora. Oavsett vad det gäller... På kvällskvisten när jag kommit över förlusten infinner sig istället en känsla av att jag tyckte jag var rätt modig som överhuvudtaget ställde upp på att spela beachvolley mitt i stan med mina med frånvaro lysande volleybollmeriter. Men nu har jag minsann en; tvåa i kommuncupen!

Men ärade medspelare och motståndare, till nästa år ska jag vara mer tränad innan cupen jag lovar. Det är så fruktansvärt jobbigt att förlora!!


Undrar inom vilken sport min nästa idrottskarriär kommer att vara?

RSS 2.0