Vad vore väl en bal på slottet...

Maken ligger nedbäddad med feber. Barnen och jag sitter vid varsin dator. Mor och far pular på med ditt och datt. Ute viner orkanvindarna så snön yr, utfärdad klass 3 varning. Har kikat omkring på bloggar vad folk ska äta och ha på sig. Suck...

Vi skulle till Luleå och fira nyår med kompisar men så detta elände...

Undrar om det är någon ide att ta av sig raggsockarna och piffa till sig? Undrar vad E och mormor har klurat ut till middag? Om vindarna avtar ska jag och E klättra upp på en kulle mitt i byn lagom till tolvslaget. Därifrån kan vi se fyrverkerier på flera mils radie. Förmodligen också fyrverkerier i Finland ;)

Nästa år lovar vi stå för nyårsfesten i det nya huset!

Gott Nytt År till er alla från "askungen"

När jag var liten...

..så var jag rädd att gå i hem i mörker. Jag bodde då i en by långt ute på vischan. En by där man knappt möter någon, och skulle man mot all förmodan möta någon så kände man han/hon till 99,99% säkerhet. Vad var jag rädd för? Knappast våldtäktsmän eller andra kopnstiga filurer. För dessa kommer knappast ut till en liten by långt upp i norr och hänger för att eventuellt, eventuellt stöta på ett litet flickebarn på väg hem från bästa kompisen. Nej, jag var rädd för typ gengångare och andra spöken. Trots att jag inte tror på sådant. Vad konstigt?!

Idag så sparkade jag hem i mörker, samma väg som så många gånger förr och den där känslan infann sig igen. Dock kände jag vem tusan skulle komma här och sparkade vidare, njöt av vintern, mörkret, den rena luften och att kunna sparka fram på en sparkstötting ;)

Konstigt...

Igår har jag och älskling gjort den sedvanliga shoppingrundan. taika iittala 146

Först kikade vi in till Fabriksbutiken. Me like it! Tillslut tyckte maken att nu räcker det för jag tror han blev orolig att jag skulle köpa hela  butiken... fniss Dock han hag få med mig två kartio glas (har gått sönder några), en liten alvar alto skål för flingsalt och två muggar Taika från Iittala. Ångrar dock att vi inte köpte dde små Ittala skålarna som nu såldes för 99 kr. (ordpris 229 kr) Skyller på att jag drogs ut från affären innan jag han shoppa klart ;)

Sedan var det dax för shopping no 1. Har ALDRIG varit så länge på det stora varuhuset. Inte ens då jag besökt det med mina vänninor. Men nu...Ut kom vi med Billy som ska bli bokskåp i nya huset, TV-bänk Stockholm och en massa annat smått och gott. Dessutom fick man 50 kr för varje handlad 500 kr. Perfekt! Då blev det inte så dyrt med småplocket.

Vad konstigt det är att man åker upp till ingenstans för att där göra en massa shoppingfynd. Funderar om jag måste hinna en sväng till Pentiks fabriksförsäljning innan det är dax att styra kosan söderut...

Pst... måste bara nämna att jag fått en superfin Babushka av svärfar i julklapp. Han hade köpt den under en tjänsteresa till Ryssland. Har aldrig sett en så vackert målad tidigare. Tack! svärfar!


Fel...

Tänk att det inte var vi som gjort fel den här gången! Våra köksskåp hade nämligen två olika höjder. Hmmmm... Direkt börjar man tänka vems fel är det? Är det vi som varit ouppmärksamma eller är det säljaren som varit slarvig. Vi var båda helt säkra på att vi valt skåp med fullhöjd för att det inte skulle se fjuttigt ut i kombination med vårat ryggåstak. Två skåp hade fullhöjd medan de andra hade kontinentalhöjd.

Jag laddade inför telefonsamtalet med vår försäljare. Misstänkte starkt att han skulle säga ja så är det och det är typ ert fel och ska vi ändra på det så kostar det en mycket pengar. Noga gick jag igenom varenda ritning och inte på en enda hade skåpen olika höjd. Ringde vår försäljare...

Han konstaterar att HAN är den felande länken och talar inget om att det kostar extra. Givetvis frågar jag heller inte eftersom vi blivit lovade det kök som finns på ritningen våran. Whooooo!



Nyvakna utan frukost i magen har vi husvisning för familjen L.
(ps. De felaktiga skåpen i bakgrunden)

Julkänslan infinner sig sakta men SÄKERT

Bror har anlänt från storstan = säkert jultecken. Han liftar med oss norrut till vinterland.
L säger i morgon är en STOR dag! Spänningen stiger, i morgon är dagen D.
E har svårt att somna för det är så nära julafton...
Knäcken är kokt och avsmakad.
Julklapparna inhandlade, tillverkade och inslagna ;)

Packningen kvar, Suck....
Bloggpaus ett tag framöver men återkommer när jag har vilat klart.

Fridfull jul!!

Dagens tips

DUKA strömpilen har 50 % på allt!!! Hoppas, hoppas det finns något kvar senare idag...

To night´s the night...

Tänkte ta min mobilkamera gasa iväg till huset, hålla tummarna att köket kommit och i bästa fall knäppa någon bild som jag kan visa... (Om inte annat kan ni spana in köksluckorna på bilden till vänster)

Men innan det ska jag kila iväg en snabbis och se om jag hittar någon kulig julklapp, sedan bussen hem. Hade tänkt friskvårda mig hemåt men det ÖSregnar i Umeå idag. Tack och lov åker vi snart till vinterland ;)

tjingeling, bjällerklang...

Tänk om...

Jag hade helt tappat hoppet om "vår" tapet. Men tänk om, om verkligen finns!
Tack alla ni som engagerar och hjälper oss i tapet letandet!

Nästa tapetefterlysning

Varför ska jag alltid vara så krånglig. Nu har vi återigen "bestämt" oss för en utgången tapet. Vet inte om jag orkar gå in med samma engagemang och ringa land och rike runt för att hitta denna... Vi hade tänkt den som fond i köket. Tapeten heter förresten fond och kommer från ecotapeter.

Råkar du sitta på 2-3 rullar av den kanske vi skulle kunna få köpa dessa! Tänk vilken överraskning det skulle vara!

Eco tapet

Jag har fyllt år!!!

Igår var min dag. Min kära KJ skulle köpa en liten flaska rödvin till såsen till födelsedagsmiddagen. Han fick visa leg!! Om han är knappa tjugo så kan jag inte ha fyllt mer än femton. Punkt slut. Vilken briljant uträkning! Eftersom jag också fick pokemonkort i present av E så måste uträkningen definitivt stämma!

På husbygget går det undan i rasande fart. Råsponten i hallen är uppspikad, fönsterbänkar och lister är på plats. Det ser ut som ett hus numera. Det är nästan inte stökigt längre och jag tror att det aldrig, aldrig mer kommer att vara stökigt i vårat nya hus.

Fortfarande kan vi inte ladda upp bilder på datorn. Ska försöka fota lite med kameran för att kunna visa hur det ser ut nuförtiden...

lunchrast...

ägnar den sista lilla stunden av min lunchrast till ett inlägg. Vår uppkoppling hemma är lite problematisk därför har inläggen blivit få. Bostaden har "omorganiserat" sin uppkoppling och nu har vi bara ett datauttag i hallen. Bra ställe! Tror de flesta vill ha sin dator i hallen! Vi ska ju som sagt flytta snart och vill/orkar inte fixa en lååång nätverkskabel så vi kan koppla in våran dator. I det nya huset har vi många, dyra uttag. De kostar 1000 kr/st för den som inte vet.

Veckan har som vanligt varit hysterisk:
Månfag: Julknytis med goda vänner, Supernajs!
Tisdag: Mingel på Rex för att fira Umeås fortsatta kamp om att bli kulturhuvudstad 2014.
Onsdag: extra kvällsjobb
Torsdag: Julklappsinköp öppet till 21 på stan
ikväll: Innebandyträning med killarna och sedan sy julklappar och kanske baka lite lussekatter.

Dessutom har innertaket på barnens skola rasat in. Detta medför att allt är lite up och ner. Skolan var stängd må-ti så KJ har varit hemma med killisarna. Nu har dom stagat upp hela innertaket för att invänta utredning av orsak till raset. Killarna är SUPERTRÖTTA när de kommer hem eftersom de tvingas vara hundrafemtioelva barn på en liten, liten yta hela dagarna. Förstår inte varför lärarna inte passar på att använda sig av utomhuspedagogik? Den yngre killens lärare är duktiga på detta men sen finns det lärare som nästan är rädda för frisk luft och lite snö ;)

Men det är ju inte många dagar kvar...


Bild lånad från VK

JAAAAAAAAAAAA!!!!!!!!!!!!

Umeå vidare i kampen om att bli europeisk kulturhuvudstad 2014!!

Barnkultur

läs mer här

Mimou Ashley green

...blir det i allrummet. Välkommen att kika på resultatet senare i vinter! Och tack för synpunkterna... eller tyckte ni båda tapeterna var så fruktansvärda så de inte ens var värda att komentera ;) För jag vet att ni är många som kikar in, tihiii

Vi gillar den i alla fall! Hoppas vi gillar den även live i vårat hus. Känns så svårt att föreställa sig det färdigt eftersom allt ser ut som en snickarbod modell större.


Lucia

Snart är det lucia! Om nu någon missat det. Inte nog med det, för lucia är min dag, min stora dag! Jag fick inte vara lucia mer än i lekis då alla fick vara lucia. Lite ledsen är jag för det... Kanske kan jag bara för det få friheten att önska mig detta tjusiga luciatåg i födelsedagsprensent ;) Busigt...

Det finns hos Formodesign om någon känner sig sugen ;)

Adventsljusstake Luciatåg

Inspiration

Under höstens lopp har jag haft förmånen att lyssna till ovanligt många bra föreläsare. Därför ska jag lista dessa och tipsa er om att lyssna på dem om ni får tillfälle.

1. Kjell Enhager toppar överlägset min lista! Tänk så enkelt allt är om man använder rätt metod. Allt är verkligen möjligt! Återigen får jag detta bekräftat.

2. Mia Börjesson föreläser om att vända från ett problemfokus till ett möjlighetsfokus. Tänk om också skolvärlden i större utsträckning kunde anamma detta.

3. Elaine Bergqvist, tack Elaine för att du påminner om vad retoriken har för betydelse och lär oss bemöta härskartekniker på rätt sätt!

4. Carin Göthblad är så torr så hon blir komisk men är samtidigt en väldigt kompetent polis. Tänk om fler poliser kunde tänka som du!

5. Kan inte låta bli att omnämna Susanne Pettersson trots att det var ett tag sedan jag lyssnade till dig. Inte ett öga var torrt efter den gripande föreläsningen om varje människas inneboende drivkraft att lyckas nå mål i livet. Tack, Susanne!

Om jag skulle lyckas förena allt det som ovanstående föreläsare förmedlar så  är jag övertygad om att även lilla jag skulle kunna bidra till en bättre värld. Bäst att sätt igång på en gång...

tjingeling!

Tänk att man får önska sig precis vad man vill...

För-dig-med-liten-plånbok-listan       För-dig-med-stora-börsen-listan  

Presentkort IKEA                                     Presentkort IKEA

Presentkort Fabriksbutiken                   Presentkort Fabriksbutiken

Presentkort POP Shop (umeå)             Presentkort POP Shop (umeå)

Bok Ett brustet Halleluja T.Sjödin        Slalom(telis)hjälm + Googles (KJ vet!)

Haglöfs Kallingar (mamma Aino vet!) Brandsläckare (Mio)

                                                                    Brandvarnare (modell mini)

Hoppas, hoppas att tomten kommer med något... Trots att jag tvivlar på hans existens, men tomten upp till bevis! Överraska mig!

Men mest av allt önskar jag mig en RIKTIG jul!


Gudföräldrar

Läste en artikel om en liten kille som gjorde massa roliga saker med sin gudfar. Tänk att vi helt missat att utse gudföräldrar till våra barn. Men jag vet att de finns där ute ändå! Jag ser band mellan våra barn och släkt/vänner till oss. Sträck på er för ni vet vilka ni är!

Du med Horst! Vilken historia ni har tillsammans!
Du som ger små stickade lovikkavantar!
Du har killkväll med ölkorvspizza!
Du som tar med lillebror på bio!
Du som vaggar E till sömns i gungfåtöljen när han är bebis!
Du som var barnflicka åt E när han är bebis!
Du som möter upp oss med öppna armar när vi kommer till Vattholma!
Du som lärde våra barn vad rauker är för något!
Du som busar med killisarna!

Ni alla som möter våra barn för just de härliga individer de är! Inte för att de ska stöpas till samhällsideal. Tack för att ni hjälper att fostra våra barn till just individer med egen smak och vilja!

TACK!

Vilka vänner man har, som kan läsa tankar...

Eftersom vi snålar in på det mesta just nu så bestämde vi att avbryta prenumerationen på Family Living. Tragsikt men sant. Hur ska jag klara mig nu när jag äntligen ska få börja inreda. Var ska jag hitta inspiration? Hur ska jag hinna luska fram alla saker jag inte ännu vet finns och som jag vill ha? Hur ska jag veta hur andra barnfamiljer bor? KATASTROF!!

I dag ringer min kära vän E och säger att hon vill beställa just denna mysiga tidining åt oss som tack för diverse tjänster!!! Kan hon läsa tankar?!

Miljoner TACK E!

Tapet

Vilken ska vi välja till allrummet som fondvägg? Övriga väggar blir vita.

  

Tror det lutar åt den blommiga från Mimou. Den andra är från Firm Living.
Vad tycker ni?

RSS 2.0