fynd nr???

fortsätter fynda till vårat hem. Sprang förbi på en lampaffär här i stan och hittade en jättefin lampa från Watt och veke. Tyckte den var i dyraste laget. På kvällen googlade jag för att visa lampan åt min make i hopp om att han inte skulle tycka den var så dyr. Vad hittar jag om inte ett företag som annonserat på blocket att de har utförsäljning av just dessa lampor. Tackar för -50% på priset! Så nu är en  vit lampa av denna modell på väg till oss. Blir bra i allrummet tror jag ;)

Klicka för att se nästa bild

Kanske vårat favoritrum



Har väntat otroligt länge efter att få visa upp denna bild med de vackra tapeterna från Mimou. Dessa pryder en vägg i vårat allrum. Detta rum är tänkt att bli ett "bara-vara-rum". Här ska finnas böcker, tidningar, sällskapsspel och en fåtölj att mysa i. Men detta rum kan hux flux förvandlas tilll en innebandyplan eller ett inferno av legobitar. Ett rum för alla där man kan göra just det som var och en tycker är mysigt, roligt, avkopplande eller kanske uppiggande.

Spana in våran golvlist som nu är på plats, vi blev supernöjda. Det är ett av få tillval vi gjort. Bilden är tagen utan belysning eftersom det inte sitter någon lampa ännu i detta vårat kanske framtida favoritrum ;)

Tavla till lillebror

eller kanske till nnågot rum där alla kan beundra denna tjusiga tavla. Hittade den på Hoppa hage. Texten på tavlan "Om jag vore en hund skulle jag gärna krypa ner i min korg och sova bort några dagar. Inte äta något, kanske dricka lite, men så småningom vakna upp igen och börja om från början". Visst är den fin!

Konsttryck  "Om jag vore en hund... svart-vit"

Fina tyger

Här kommer ett smakprov på mitt nästa projekt; sy gardiner. Det blir en hel del hissgardiner som ska sys, suck! Känner att tiden inte riktigt finns just nu :(


Längst till vänster blir köksgardiner (spira), I mitten blir gardiner åt L (ikea) och
längst till höger blir en kappa till tvättstugan (marimekko)

Håll i hatten

för nu kommer det bilder...

Välkommen hem till oss!


Välkommen in till oss!

Här kommer E att bo. Självvalda tapeter ;)



Här ska L husera.



Här tänker vi laga bara goda middagar, aldrig någon tråkmat!!


Den mindre toaletten



Kakel i stortoan



Alla (2 ton) stenar är sorterade...




Hokus pokus så hade alla stenar bildat en kamin.


11 mars

Är det dax för slutbesikning av vårat fina hus. Äntligen känns det inte som en evighet tills vi får flytta ;)

Hur fräck får man vara...

I lördags när vi var vi vårat fina lilla hus så sopade jag av vår fina trapp, bestående av en rejäl lastpall. Samtidigt som jag  gjorde det så tänkte jag, den här är så pass rejäl så den kan vi nog ha fram till i sommar då vi bygger en  "riktig" trapp. På söndag när vi skottade all härlig snö som kommit och jag i sedvanlig ordning sopar trappen så kommer det fram en trasig vek lastpall. Var i hela världen är min fina lastpall?! Min man upptäcker att någon varit och rivit runt bland våra lastpallar som ska kapas och bli "kaffeved". Någon rackare har alltså tagit vår fina lastpall med sig hem och istället placerat ut en trasig... Hur fräck får man egentligen vara?!

Kan detta vara ett projekt för framtiden?

Fick tips om denna häst. Den är EXTREMT billig och kan kanske vara ett framtida projekt. Val f-03 e: Rambo-Opius, 165 cm. För dagen tunn men det kan nog bli häst av den oxå, eller vad tror ni?

Klicka för att se nästa bild

Vitt, vitt är färgen på våra väggar...

Nu händer det ännu mera saker i huset och nu kan man faktiskt se vad som händer. Igår kväll var väggarna i hall, kök och vardagsrum färdigmålade i "stockholmsvitt". Det blev väldigt ljust och luftigt. Fick en härlig känsla ;)

Tapetmaskinen stod framme och alla tapetrullar hoppade omkring och formligen skrek:

- Låt oss få färgsätta huset, nu är det alldeles för vitt!

Idag börjar målaren projekt tapeteuppsättning. Toaletterna är förberedda för kakel och klinker. Golvet ligger i prydliga högar i vardagsrummet och bara väntar på att få läggas. Till helgen ska jag fota så även ni får se...


När kvällen den kommer...

och vi lägger dom små då kommer dom där speciella stunderna med frågor som man nästan inte hittar svar på.

- Mamma får jag träffa mina barn i himlen hos Jesus?
- Får jag ta med Tyson (mjukisdjur) till himlen?
- Vad ska jag säga åt Jesus när jag träffar honom i himlen?
- Varför krigar man i Gaza?
- Varför var Hitler så elak mot andra människor?

Den ena har mer existensiella frågor medan den andra gärna talar världspolitik och samtidigt försöker hitta lösningar som är på barns vis enkla och självklara.

TACK!! Vi älskar er båda våra småpluppar!


Tjuvkika in i huset

Äntligen har vi lyckats få över bilderna från kameran till datorn. Vi inser hur många bilder vi fotat på gipsskivor och åte r gipsskivor. Jag lovar ni slipper se dom och vi bjuder istället på lite detaljer från huset.

     


RSS 2.0