Avrop

Nu är avropet avklarat. Det vill säga vi har gjort många val...
Eller ska man säga att vi har vridit och vänt på kronorna mer än en gång. Men det bästa är att det inte känns så fasligt jobbigt att prioritera. Istället är det ganska kul och försöka hålla sin budget.

Huset kommer att anlända den 5 november och sedan tror jag att turerna till området blir ännu tätare. Hur ska vi hinna med det? Tycker redan att vi kör förbi rätt ofta. Till och med barnen säger att kan vi inte fara förbi området så fort vi råkar sitta i bilen. Tala om att vi alla längtar...

Saker vi prioriterat:
Ryggåstak
Induktionsspis
Bastu
Fönster med bred spröjs
Ytterdörrar
Bredare lister vid golvet. De blir nästan 10 cm!
Kakel & klinker i båda toaletterna
Torktumlare istället för torkskåp
Carport m. förråd
Golv i vit oljad ek
Köksluckor som blev hela 2000 kr dyrare ;) (se bilden brevid. Lånad från www.hth.se) Vi ska ha antracitgråa bänkskivor i mönstret virrvarr.

Saker vi prioriterat bort:
Fönster i förrådet
Bredare fönsterbänkar
Dyrt kakel och klinker
Dyra tapeter (iaf i barnens rum)
Dyr skjutdörrsgarderob, tack IKEA för att ni finns!
Lyxiga kökslådor som mjukt åker in med en lätt knuff
Lyxiga toalettstolar och tvättfat
Inbyggd micro, 7000 kr är för dyrt för vår budget!!!
Spotlights under skåpen i köket, det glömde vi helt enkelt bort... Lysrör har fungerat bra hitintills, hoppas det gör så även i fortsättningen!

Sedan kommer det att infinna sig andra "prioriteringar" i vårat hus tackvare våra super snälla föräldrar, TACK! Kom gärna och kika in! Inflyttning blir den 14 mars-09.

Kommentarer
Postat av: Anna

Vi har inte bildat en "förening", jag vet inte vad vi kommer att ha för bredbandsgrejs för sånt trist har jag överlämnat till maken =)Vi kanske bildar en förening sen och förhandlar med IT-bolagen.

Vi kollade på virrvarr och försäljaren påpekade att den kan se lite blålila ut mot vita luckor! Den är jättesnygg men vi har valt vita luckor så vi tordes inte. OBS! Det är bara EN försäljaren åsikt - kanske inte stämmer alls! Inga garderober heller. IKEA´s är fina nog för oss.



Vi valde också bort inbygd micro (våran lilla mini värmer bra nog). Kommer säkert att bli utförsäljning på såna efter jul.

Inte heller torktumlare, så får vi se om man vill komplettera med den sen annars kommer jag över till dig =)

Toaletterna är inte lyxiga men vi har valt vägghängda, skiljer inte så mycket i pris men blir mer lättstädat. Kommer nog att köpa badrumsinredning från IDO (paketpris, lite billigare)till "stora" toan och så budgetvariant till lilla. Oj vad mycket jag skriver. Ni får knacka på i september/oktober så ser ni hur vi gjort. Blir kul att följa erat bygge framöver...

2008-06-26 @ 12:45:52
URL: http://mittlillabo.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0