Bottennapp eller hur man nu ska beskriva det hela...

Idag tog vi oss runt men bensinen tog slut någonstans halvvägs. LA:5 på 53%, tja inte direkt världsklass... Men nu är det så att det kan faktiskt inte bli sämre, punkt slut!!!



Bästa medhjälparen knäppte några kort när det inte såg sååå tokigt ut ; )  

Idag kom vi runt!!!

...och dessutom känns det roligt igen, hela den här cirkusen! Idag red vi en LA:4 och vi hade en del missar i programmet och slutade på 58 %. 12:e placerad av 30 startande. Ingen kanoninsats med andra ord, men vi behöver absolut inte skämmas. Det var betydligt bättre än sist då vi utgick på egen begäran, nu kom vi ialla fall runt ;)

Blev dock glad över kommentarerna i protokollen; Du rider rutinerat! Bra ridet på trevlig häst. Så nu kan vi bara bättra på resultatet till imorgon. Då rider jag en LA:5. Ska bli spännande!



Så här fina var vi idag jag å Exon
Jenny (Akilles mamma) var framme med kameran. Tack Jenny!



Bästa Exon!!!

Det finns inga dåliga väder...

Morgonen började med en gråmulen himmel som senare utvecklade sig til ett ÖSREGN! Gahhhh...
Våra planer att åka ut till Norrbyskär på picnic kändes inte så väldigt häftiga just då. Till och med E tycker att det inte känns så kul med picnic i ösregn. Vad ska vi då hitta på, för visst måste man göra något på midsommarafton?! Man kan ju inte sitta hemma och mögla i lägenheten. Vi bestämer oss för att åka ut till Norrbyskär och äta en midsommarbuffé väl skyddade av fyra väggar och tak, sedan kan vi fort åka hem när vi känner oss tillräckligt genomblöta.

Det finns inte dåliga väder bara dåliga kläder; på med dessa bra men kanske inte super festfina kläder. I ilfart mot Hörnefors och färjan till Norrbyskär. Det är tradition numera för oss att komma fram till färjeläget typ 3 minuter innan färjan ska gå (laglig fart ;). Så här bryts inga traditioner!

När vi är vid färjeläget så har det i princip slutat regna och det känns faktiskt aningens pinsamt med vår rejäla outfit. Men i stan så regnade det faktiskt!! Vi äter en super god buffé och vips kommer solen fram ; ) så vi stannar ett bra tag på ön. Regnkläderna åker av men stövlarna behålls på fötterna. Vi tog inte med andra skor. Men det är också tradition att vi klär oss alldeles för präktigt varje gång vi åker ut till ön. Det har hitintills varit sol varje gång vi lämnat stället. Kanske ska vi bryta traditionerna nästa gång?!

GLAD MIDSOMMAR till er alla från ett numera soligt Umeå!



Sol, stövlar och en härlig midsommar!

Avrop

Nu är avropet avklarat. Det vill säga vi har gjort många val...
Eller ska man säga att vi har vridit och vänt på kronorna mer än en gång. Men det bästa är att det inte känns så fasligt jobbigt att prioritera. Istället är det ganska kul och försöka hålla sin budget.

Huset kommer att anlända den 5 november och sedan tror jag att turerna till området blir ännu tätare. Hur ska vi hinna med det? Tycker redan att vi kör förbi rätt ofta. Till och med barnen säger att kan vi inte fara förbi området så fort vi råkar sitta i bilen. Tala om att vi alla längtar...

Saker vi prioriterat:
Ryggåstak
Induktionsspis
Bastu
Fönster med bred spröjs
Ytterdörrar
Bredare lister vid golvet. De blir nästan 10 cm!
Kakel & klinker i båda toaletterna
Torktumlare istället för torkskåp
Carport m. förråd
Golv i vit oljad ek
Köksluckor som blev hela 2000 kr dyrare ;) (se bilden brevid. Lånad från www.hth.se) Vi ska ha antracitgråa bänkskivor i mönstret virrvarr.

Saker vi prioriterat bort:
Fönster i förrådet
Bredare fönsterbänkar
Dyrt kakel och klinker
Dyra tapeter (iaf i barnens rum)
Dyr skjutdörrsgarderob, tack IKEA för att ni finns!
Lyxiga kökslådor som mjukt åker in med en lätt knuff
Lyxiga toalettstolar och tvättfat
Inbyggd micro, 7000 kr är för dyrt för vår budget!!!
Spotlights under skåpen i köket, det glömde vi helt enkelt bort... Lysrör har fungerat bra hitintills, hoppas det gör så även i fortsättningen!

Sedan kommer det att infinna sig andra "prioriteringar" i vårat hus tackvare våra super snälla föräldrar, TACK! Kom gärna och kika in! Inflyttning blir den 14 mars-09.

Fotbollscup



Tänk vad kul och spännande barnidrott kan vara! Underhållningsvärdet är det heller inget fel på, det kommer fram spontana kramar men också tårar. Målgesterna varierar allt mellan inövade mini-Zlatans till att nästan totalt överraskas över att ha lyckats peta bollen i mål.

GUIF Tomtebos-00 killar gjorde en stor kämparinsats i deras första cup. Resultatet är oviktigt i dessa sammanhang när glädjen att få spela fotboll på gräsplaner med kritade linjer och "massor" med publik överträffar allt annat. Men ni kan själva bedöma på bilden om killarna var nöjda med matcherna mot Teg SK och Sandåkerns SK.

I övrigt har vi hunnit titta på huskalkylen, vilket är lika svettigt var gång. Förstår inte varför allt är så dyrt!! Sedan har jag varit duktig och oljat in utemöblerna. Snart är det ju semester och då har man förhoppningsvis tid att sitta lite mer i dessa!

Kakelproblemet löst!

Det blir ett mosaikkakel i olika vita nyanser ; ) Lite taskig bild... (lånad från cchoganas.se) och det bästa av allt är att vi förmodligen inte behöver lägga till så mycket utöver den pott som ingår! Vad tror ni om detta i kombination med linnebeige väggar och vita skåpluckor?

Den blomstertid nu kommer, med lust och fägring stor

Idag var det dax för sommarstartfest på skolan. Morgonen började i totalt kaos...

Igår kväll råkade vi somna vid varsitt barn och bullarna som skulle bakas på kvällen blev inte bakade. Vi beslutade att vi skulle baka dessa på morgon. (Storkillen skulle ha knytisfika i klassrummet) Sagt och gjort, klockan ringer 06.30 och min superman stiger upp för att göra degen och jag lovar baka ut den om jag får dra mig lite till i sängen. Jag stiger upp och ska baka ut degen och den har inte jäst ett yns trots att allt skulle ha gått till enligt receptet påstår superman.

Inte en bra början för mig som lätt blir kinkig utan mat. Nåja efter mycket om och men finns där små, små bullar. Dukar upp bullarna fint i en korg med tjusig servett tillsammans med lite torra bragokex och rån. De sistnämnda för att fylla ut...

Dax att gå till skolan, det ösregnar och barnen hade inte fått med sig varken stövlar eller regnbyxor när de skulle vara fina. Men en supermamma löser allt, så även detta problem.

Väl vid fikabordet upptäcker vi att vi glömt något att dricka eftersom fokus legat på bullarna... Superman trollar fram lite päronsaft och friden infinner sig igen ;)

Sedan hem och städa, tycker inte att vi gör annat än städa. Förstår inte varför vi alltid har det så stökigt. Är vi en ovanligt stökig familj, eller har vi ovanligt stökiga barn? Vet att den lille är rätt bra på att släppa saker ur händerna lite här och där. Kanske vi bor lite för trångt så det känns stökigt så fort det ligger något på golvet. Nåja jag inbillar mig ialla fall att när vi flyttar till huset så kommer det ständigt att se ut som en sida ur ett glättigt inredningsmagasin. Snälla låt mig i alla fall tro att det blir så tills verkligheten möter mig vid ytterdörren!

Vi har även tittat lite på badrumsinredning, kakel, tapeter och golv idag! Vi har lite svårt att bestämma oss för vad vi ska ha för färg på kaklet i köket. Vi kommer att ha vita skåpluckor och svart virrvarr bänkskiva. Ena stunden tycker vi att vitt kakel blir bra, för att i nästa stund tro att det kan bli tråkigt. Turkost är fint men kanske inte ihop med röda julgardiner... Brunt är också fint men vi har ju bruna soffor, är rädd att det blir brunt i så många rum... Snälla är det någon som har bra förslag?! Jag vet att ni är några flitiga ena som läser min blogg men inte vågar lämna ett avtryck, kanske dags nu!

Var försvinner tiden?

Då var det måndag igen och en mycket trevlig helg är avslutad. Helgen började ju redan p åfredag med nationaldagsfirande. det blev jordgubbstårta på hemmaplan. Mums!

På lördag börjar städivern krypa  på så smått och jag rensade en hel massa i våra garderober. Hittade bland annat ett par byxor i den äldsta sonens garderob i storlek 110 cl, han har 140 cl idag. ajdåå det var nog ett tag sedan den gicks igenom. Insåg efter rensningen att han behöver en hel massa nytt till hösten. Tänk att de små rackarna bara hux flux skjuter iväg. Tvättade även köksfönstrena och bytte till våra vita fina sommargardiner.

Söndagen fortsatte i städningens tecken, mer fönster putsades och sovrummet fick sig en omgång. Killarna plockade i sina rum så nu kan man ana att det finns ett golv även i den yngstas rum. Mitt i alltihop var det paus för en rolig aktivitet, Leos lekland. Vi har inte varit dit tidigare. Vi har tyckt att vi väntar med det tills att vi inte längre kan vara i skidbacken.

Nu har snön definitivt smält och ett besök hos Leo välkomnades av familjens yngre generation. Även om jag tror att den äldre delen av familjen hade minst lika roligt. Vi lyckades alla slå oss någonstans på kroppen (så går det när man ska tävla om vem som åker snabbast ner för rutschkanan). Att man inte fattar att man inte längre är tio år...

På kvällen var det min lyxtid. Jag hade fått plats att träna för Andreas Hesse. Han passerar Umeå någon gång då och då, och ber man snällt så brukar han drilla eller ska man kalla det för djupa knäböj med 100 kg på stången. Han är en oerhört skicklig instruktör som inte nöjer sig med bra utan helst ska det vara på snudd till utmärkt. Han säger inte bra i onödan utan man får SLITA för ett bra. Det här träningspasset kändes välkommet med tanke på att det gått lite knackigt för mig och Exon på sista tiden. Vi fick träna på galoppfattningar, piruetter och slutor i sax. Om jag ska sammanfatta passet så var det konstruktivt, jag fick hjälp men också allvarliga pekpinnar om hur jag ska förbättra min sits. Så nu sitter en lapp på min anslagstavla på jobbet. På den står påminnelser som:

Mjuka stadiga händer
Släpp ner knäna, slut om och lägg vaden mot hästen
Drivning sker via ett mjukt och följsamt säte
Ha skoj, släpp på kraven!

Vet att detta kan hjälpa mig en hel del mentalt!



Andreas Hesse på en av sina hästar

Vad gäller huset så har vi varit och tittat lite på köksluckor, spisar och fläktar. Det tar sig för varje dag. Nu vet vi vilka luckor och handtag vi ska ha. Däremot är inte färgen på kaklet i köket bestämt än. I morgon ska vi titta mer på kakel samt på badrumsinredning. Om en vecka har vi avrop, spännande! Men som jag tidigare sagt är det inte lätt att få ut prisbilden av dessa försäljare. De säger gärna: Det är en liten obetydlig summa! Men för oss är det inte längre obetydligt utan en fråga om att ha råd!! Så nu säger jag bara att vi har inte råd och det verkar gå hem...



 


Barn spelar fotboll

De flesta vuxna är överens om att barn inte är vuxna och därmed inte heller ska behandlas som vuxna, eller? Det tycker jag gäller även inom idrotten. Barn ska inte tränas som vuxna utan på deras villkor. Oftast fungerar detta väldigt bra. Men vad händer med dessa beskedliga vuxna typer när barnen ska spela match...

Våra barn spelar fotboll och när den äldre spelar sina matcher går det lugnt till även bland de vuxna. Men när den yngsta spelar så händer något med de vuxna. Inte i vårat lag (vad jag sett) men motståndarlaget. Vid en match sprang tränaren/coachen längs efter långsidan och skrek åt de stackars barnen att de skulle kriga om bollen. En annan gång så bevittnar vi hur en kille kommer ensam mot målvakten medans sexton (jag räknade dem!) hejar på. Vad tror ni händer...
Killen missar och samtliga sexton vuxna utbrister Neeeeeeej!

Smidigt! Tror ni den killen bygger upp sitt självförtroende?? Förmodligen kommer han inte vid nästa liknande läge försöka sig på en fint ala Zlatan utan förmodligen minnas detta kollektiva Neeeeej!

Efter matchen bjuds barnen på saft och bullar. Trevligt att få fika med sina motståndare kan tyckas. Jag som moraltant ser det istället som ett ypperligt tillfälle att odla dåliga vanor hos de stackars små barnen. Varför kan vi inte istället bjuda på en macka eller en banan? Kanske skulle detta kunna ge barnen en vink om vad som kan var bra att äta efter en match och så får kroppen i sig lite nyttigheter som behövs efter en match. Eller tänker andra annorlunda?

Är jag bara en knasig moraltant eller mån om att mina och andras barn ska vilja stanna kvar inom idrotten så länge som möjligt?! Tänker andra som jag eller...

...och nu är bygglovet inlämnat!

RSS 2.0