Skidstahus

Hej,
 
Och tack för ditt svar, det var såklart helt okej att du svarade oss båda samtidigt.. Skidstahus har allt annat än bra information om deras hus och dess standard på deras hemsida så tack för att ni ville dela med er kring erat husbygge.
(uttdrag ur mail (kontakt via blogg) av potentiell kund)

Eftersom både vi och andra husspekulanter upplever Skidstahus marknadsföring allt annat än bra har vi fått hjälpa flera spekulanter (läs potentiella Skidstahus kunder). Kul, men vi tycker det är synd att inte Skidstahus försått vikten av marknadsföring via virala medier. Kanske kan vi få dem att förstå vikten av detta. Det är i dessa forum vi "ungdomar" rör oss i. Vi vill hitta information även av informell karaktär. Vet till exempel att Myresjöhus låter deras nybyggare blogga om sina husbyggen. Intressant och lärorikt för andra nybyggare. Kanske ett tips att nappa på, Skidstahus?!


Budget vs. lyx (favorit i repris)

Kökslampor sökes...

 Har bestämt mig för att vi ska ha två svarta lampor ovanför köksbordet. Har fastnat för den högra (som givetvis råkar vara lyx) från Best lite och försöker febrilt hitta ett substitut till bättre pris. Har dock svårt att se att de andra är minst lika fina :( Har ni något förslag på substitut i prisklass budget?

BL9L Svart Taklampa

Skidstahus och Timjan...

... berättar vi gärna mera om bara ni lämnar eran mailadress. (Vilket ni båda missat) Återkom med mailadress så hjälper vi till ;)Numera är huset vitmålat och gräsmattan är på intågande, Tänk vad SKÖNT!

Hur smart är du?

Hittade ett iq test på Mensas hemsida, som avslöjar ditt iq. Jag ansågs vara smartare än medel men vill inte avslöja hur smart jag ansågs vara. Det skulle bli så jobbigt om alla vet mitt iq... Kan lugna er med att meddela att jag inte platsar i Mensa.

Läs gärna mer om särbegåvningar och vad siffran säger om dig här.

Oavsett vad du får för resultat, kom ihåg att du är värdefull för just den du är, för ingen annan är som du!

10 år av nöd och lust

 

I fredags var det tio år sedan vi lovade varandra trohet inför Gud och församlingen som var samlad inför vår vigsel. Tio år som mest bestått av lust. För att fira dagen begav vi oss till Pite havsbad (det var där vi blev ett par på riktigt). Barnen fick följa med eftersom den förra semesterresan ställdes in pga min hastiga operation. Vi har haft det jätteskönt. Varit med varandra, ätit, badat och bara varit. 

Och nu ska jag fortsätta älska min man i nöd och lust... Mannen min!

 


Ernst har besökt oss igenDenna gång har han fixat super fina trappor både till huvudenten och groventren ;) Återkommer med bild på den färdiga tappan.

Inskolning på fritids och rostig morakniv

Igår började killarna på Fritids. E på en helt ny skola och L på "samma gamla". Orkar inte berätta så mkt mer om E:s inskolning utan infogar mailet jag skickat till rektorn...

Igår var första dagen då E skulle vara på Fritids. Eftersom vi inte fått någon information om var han överhuvudtaget skulle vara tog jag ut en semesterdag för att kunna vara med under dagen.

Med stor spänning och förhoppningar om den nya skolan/fritids begav vi oss dit. Tyvärr blev vi MYCKET besvikna. Vi föräldrar ville inte visa eller tala om besvikelsen men när E själv tog upp det på kvällen så kan jag inte längre hålla inne.


När vi kom till Fritids så varken visade någon oss runt trots att vi bad om det. Än värre tyckte jag var att ingen visade E (och en annan kille som kom samtidigt) vad man kan göra och vilka grejer som finns. Trots att jag påtalade att vi aldrig varit på sjöfruskolan tidigare och efterfrågade detta.


Däremot blev vi förklarade att barnen inte får vara ute på gården men att de skulle gå till äventyrslekparken på em, det lät skoj tyckte både E och jag. Jag lämnade E där vid 11 och skulle hämta honom 13. När jag hämtar honom och frågar hur han haft det säger han att det var URTRÅKIGT. De hade inte fått gå till äventyrslekparken utan hade istället gått till skattelden (ett dagis). Kul tyckte jag och frågade vad de gjort där. Då berättar han att de gått omkring på gården eftersom det inte fans "något att göra".  Såg även den stund som jag var där att flertalet barn "hängde" i soffan utan att ha något att göra.


Våran första dag på Sjöfruskolan avslutas så med att lillebror hittar en rostig morakniv (förmodligen byggarbetarnas) på skolans cykelparkeringen.


Vi är jättebesvikna både barn och föräldrar men vi har försökt förklara för E att vi måste ge detta en chans. Men det känns inte bra!

Varken i mina eller svärmors (hon är själv pedagog) ögon är skolan i det skick att det ska bedrivas verksamhet där. Detta måste lösas snarast! Vi kan inte "låsa in" barnen för att utemiljön är en byggarbetsplats. (Vi betalar för en fungerande fritidsverksamhet och inte en förvaring!)

Däremot fungerar lilla L:s fritids fantastiskt bra. HEJA Tomtebogård! Ni är bäst!! Han ville inte gå hem utan bara längtar att få vara där mer!

Så då har jag redan fått presentera mg som "mamman som inte tolererar vad som helst" eller låt så kalla mig för den jobbiga mamman ;) Men det bjuder jag på...


Pass på...

Arbetet kallar och idag var första arbetsdagen. Dax att öppna almanackan som varit hyfsat orörd under semestern. Hoppsan jag ska visst till Bryssel om ungefär tre veckor. Självklart visste jag att jag ska till Bryssel i höst men inte redan om tre veckor... Kanske dags att fixa ett pass så jag får komma på besök i "parlamentet".

Sagt och gjort jag stegar iväg till polisstationen och en hjälpsam kvinna hjälper mig till rätta. När hon sedan ska kolla om uppgifterna stämmer så frågar hon mig:
- Vill du att jag tar bort att du är född i Finland?

What?! Varför ska man ta bort det? Aldrig i mitt liv, det är en del av min identitet och det är jag stolt över (iaf idag). När jag var yngre skämdes jag när mina föräldrar pratade finska på offentlig plats eller än värre när någon kompis var med. Det var helt ok hemma men inte när andra hörde på....

Idag tycker jag det är coolt att kunna flytande finska och jag ÄR finne och det får gärna stå i mitt pass för det är en del av min identitet.

RSS 2.0