Nygammal karriär på g...

Det var ett tag sen sist jag spelade innebandy "på riktigt" men nu är det dax. Har lovat att prova på igen med ett division tre gäng. Kanske får man blodad tand! Det är faktiskt så länge sedan sist jag spelade i seriespel, att på den tiden existerade inte digitalkameror. Därför är alla foton jag har från den eran pappersfoton...En yngre variant av innebandyspelare :)

Människor

Tänk vad häftigt det är med människor. En del ger energi medan andra TAR energi. Det är så otroligt häftigt då man känner att det är rätt människor man har runt om kring sig. Man blir glad, det bara bubblar av energi och man lyckas till och med tänka en massa kreativa tankar!

Just nu är jag inne i en sådan period. Det är roligt med människor som ger mig energi och ikväll ska jag påbörja "mitt livs projekt". Jag har under en längre tid burit på tankar om ett projekt som jag skulle vilja genomföra. Just nu känner jag att jag har en massa energi och känner att allt är möjligt bara man bestämmer sig. Nu så har jag bestämt mig att gå vidare med mina tankar. De ska bli verklighet!!

Men dessa tankar håller jag än så länge för mig själv och delar bara med till människor som jag känner är positiva och ger energi till mitt projekt. För er alla andra som lever med attityden hur-ska-det-där-gå och det-är-ingen-ide kan jag lova att återkomma när projektet är sjösatt!

Kramelikram!


Våra små mafiosos som ger energi
(...men som oxå kan ta en MASSA energi emellanåt!)

Vad nyfikna folk är...

Hoppsan vad många som läste min blogg torsdag 25/9, dagen efter min "date" med Paolo. Tänka sig vad folk förväntar sig lite smaskigt skvaller ; ) Skulle nog kunna skvallra en del men det är inte jag. Jag skvallrar ju inte heller om hur mina andra kompisar beter sig på middag eller vad de tycker om /inte tycker om.

Förvirrad värld

Ibland blir allt så konstigt, man liksom inte hänger med själv i livet utan är en åskådare som ser livet passera. Så har det känts de senaste veckorna för mig. Men trots detta så har jag mått så otroligt bra. Även om jag stundtals tror att jag ska somna stående. Verkligen konstig och förvirrande känsla...

Då var den dagen avklarad

Jag har tagit mig igenom en arbetsdag som inte riktigt liknar andra dagar.  Jag hämtade Paolo på flygplatsen körde in till stan och tog oss till Invito för lite middag. Hör och häpna, vi hade ganska mycket att prata om, det blev inte ens pinsamt tyst! Rätt kul filur det där och visst fanns det vissa spår av gentleman i honom.

Men... under middagen satt han och sparkade i mina fötter, HELA tiden. Lite jobbigt eftersom jag inte har super korta ben själv. Det blir liksom svårt att gömma dem någonstans. Han måste tro att han sparkat på något bords/stolsben...

Sedan kom jag hem vid ca 21.00, hann pussa lite på man och barn innan jag for till klädbutiken dressed & denim som hade smygpremiär ikväll. Hittade en klänning från vila, två par strumpisar och en toppeluva från SVEA.

Nu ska jag bara skicka ett "tack-mail" till mina kollegor som hjälpte mig under kvällen. Det gjorde ni bra!

Kramelikram!

Uppdatera!

Mitt liv går i turbofart medans bloggen går i snigelfart. Så nu vet ni att när jag inte har tid att blogga så händer det desto mer!

I morgon blir en spännande dag. Jag ska tillbringa större delan av em/kväll med Paolo Roberto. Först ska jag hämta honom på flygplatsen, sedan äta middag med honom och slutligen ska han föreläsa. Alltså det är mitt jobb jag beskriver. Det är otroligt roligt jobb jag har. Jag får arbeta med att utveckla fritiden för Umeborna, inte illa! Men hur kommer då Paolo in i bilden...

Han kommer att föreläsa om hur han från ett utanförskap tog sig in i samhället via föreningslivet. Sedan öppnar vi upp för diskussion hur vi kan arbeta för att bli bättre på den punkten i Umeå. Föreläsningen är kostnadsfri!! Så kom gärna förbi.

18.00 Folkets Hus, Studion, Umeå (24/9)

Men vad i allsin dar ska man prata med Paolo???? Han är ju liksom lite offentlig och han kanske inte vill prata om sin familj och jag kan ju inget om boxning. Än sämre är jag på matlagning (han har skrivit ngn kokbok). Har ni något tips på vad jag ska ta upp till diskussion? Bästa svaret belönas med en återkoppling på den diskussionen ;)

Start för husbygget närmar sig. De börjar v.41. Vi har luskat ut vem som äger bråtet på vår tomt, och de har lovat ta undan det innan maskinerna kommer. Det är nå så otroligt vad vi alla fyra längtar!

Ikväll har vi varit i Holmsund och badat med killisarna. Så nu är vi alla lagom mosiga (de sover). Ska snart fika en liten kvällsmacka med hjärtat mitt.

Ta vara på morgondagen, den kommer aldrig åter!

Ensamstående

Guben har blivit kidnappad av jaklaget eller ska man uttrycka det så att jag vill ha kött i frysen även nästa vinter och kommenderade ut honom i "kriget". Välj själv ;)

I alla fall har jag och killarna haft en hel helg. Både påfrestande, tröttsamt men underbart fantastiskt!
Igår kväll efter simskolan läste vi gónattsaga. Sedan lovade jag att först ligga en stund brevid E och sedan en stund vid L. Det är så mysigt att gosa en liten stund brevid dem. Klockan 22.30 vaknar jag av att L säger:

- Mamma när ska du komma brevid mig?

Tala om att jag kände mig som en dålig mor.!!!!!! Han hade suttit i sängen sin och pysslat i ca 1½ h. Jag förstår honom fullkomligt om han tyckte mamma var seg på att komma brevid honom. Tur att man inte är ensamstående! Tror inte jag hade klarat det. Jag beundrar och lyfter på hatten för er som är ensam. Dagens blomma till Er!


I´m bizzy...

Efter mitt föredrag på engelska så hör och häpna har jag pratat engelska minst en gång i veckan. Sist blev det till och med frivilligt. I fredags hade jag lite bråttom hem. Cyklade på i bra far när en dam med utländsk härkomst försökte stoppa mig på stan. Eftersom jag var stressad så bara slank det ur mig:
- I´m bizzy, I have to pick up my children.
Vet att jag i all hast hann tänka att hon kanske inte kan svenska utan att det är enklast med engelska eftersom jag hade så bråttom. Oj, vad jag skrattade åt mig själv! Här föredrarjag hux flux engelskan före både svenska och finska. Kvinnan blev lite paff och ursäktade sig på svenska, tihii...

Mina första tradera fynd!

Äntligen lyckades jag vinna inte bara en utan två auktioner på tradera. Kika in mina fynd

Stringhylla  BFB-HYLLAN Stockholm Swedenmarimekko grillvante sydd i blå mini

Hyllan ska nog hänga i en av killarnas rum i det nya huset och våran grillvante är faktiskt helt slut och 62 kr är rätt billigt för en grillvante oavsett var man köper den ;)

Ge mig mera tid och jag ska bli en bättre människa!!

Så känns det just nu! Livet går i en rasande fart  nu och jag hinner inte ta tag i mitt privatliv. Under senaste tiden har två nära hästvänner gjort fina resultat på tävlingsbanorna. Resultat som jag utan dåligt samvete kan ta åt mig äran för. Lite grann i alla fall...

Det började med Mia och Radon som tog hem bronset i Norrlandsmästerskapet för juniorer/youngriders. Dvs ryttare under 21 år tävlande på stor häst. Min del i den framgången är att Radon bott hos mig och fått sin utbildning här. Mia var köparen av rätt virke och jag vet att denna häst hjälpt henne ett stort steg framåt i ridningen. För ett år sedan tävlade Mia LB lokalt med sin ponny. I år är hon tredje bästa ryttare i Norrland under 21 år. Dessutom är hon bara precis 18 år fyllda! Stort GRATTIS till er!

Den andra framgångsagan är Saga och Ilion som i helgen vann distriktsmästerskapet för D-ponnyer. Jag tränar Saga och kan lugnt säga att tjejen är mer än värd segern. För 3 år sedan när Saga köpte Ilion så var han i största laget och lekte mest med Saga. Ja han formligen bollade med henne som om hon vore en liten boll. Till och med så mycket att hon fick åka ambulans. Men Saga är inte vilken tjej som helst. Hon är en riktig kämpe, sånt gillar jag! Grattis till dig oxå!

Sedan har jag (detta låter smått fantastiskt) blivit erbjuden en häst. Bara sådär... Jag känner inte ens människan! Hur som helst, stuteriet har för många hästar och behöver "bli av" med dem. Hästen som jag har blivit erbjuden är en treårig valack e. Akribori - Briar, 166 mkh. Han är inriden och "klar", bara att fortsätta ;) Jag har fått en otroligt bra deal. Helst skulle jag bara vilja ropa JAAAAAAAAAAA!!! Men vi känner att vi måste ta beslutet gemensamt i familjen. Det är ju så mycket annat som händer för oss. Visst är det fantastiskt! Nåja min kompis har en helbror till ovannämnda häst och hon har väl vid något svagt tillfälle tyckt att jag är en hyvens tjej och råkat nämna det för stuteriägaren. Tänk så det kan gå...
pst... stuteriet är känt och har exporterat flertalet super hästar.

Annars går livet framåt i racerfart mest hela tiden. Jobb, fotboll, Exon, äta, sova, pussa gomorron, skola osv... Lovar dock att bli bättre på bloggandet men våran dator är lite off just nu. (skit virus och skit uppkoppling!)

Ha det gott!


Radon med prisrosett! (bild lånad från britta-foto.se)

Lovar att börja ett nytt bloggarliv i kväll!

I kväll ska den stora skärpningen äga rum. Det har bara varit så jobbigt att blogga då vi haft typ fyra trojanska hästar som samtidigt galopperat på våran dator. (tack älskling för att du fixade "kitet"!) Men i kväll är jag igång igen! Håll uuuut!

RSS 2.0