Andas bör man...

I fredags köpte jag hem ett stort knippe underbart vackra liljor. Observera att det var första gången vi hade liljor hemma hos oss. De började sakta men säkert att slå ut en, efter en. I går kväll satt jag i vardagsrummet en lite längre stund och vad händer...

Jag får svårt att andas, näsan börjar rinna och jag blir irriterad i halsen och börjar hosta. Sakta men säkert börjar jag förstå att de fina blommorna är en riktig ulv i fårakläder. I ren desperation ringer jag till våra grannar och tillilka bästa vänner och frågar om de vill adoptera en ulv i fårakläder. De blir superglada och lovar komma förbi på fem minuter.

Fem minuter är en hel evighet när man knappt kan andas. Därför slog vi fort in blommorna i tidningspapper och placerade dem på trappan. Jag kippade i mig lite frisk och kall höstluft ett antal gånger och vips så var detta hemska tillstånd över. När jag fått tillbaka mitt vanliga "andningsorgan" blev jag supertrött och somnade på soffan redan vid niosnåret. Tänk vad det kan ta på krafterna att inte kunna andas normalt...

Så till kontentan, No more liljor at our house :(


Bilden är lånad av Mitt vita hus och företäller hennes helgliljor.


Önskelista...

om jag skulle få önska några värdsliga ting just idag så skulle de vara:

*ett arbetsrum i ordning med nytt skrivbord och en massa förvaring för papper och pärmar
*ett sovrum som känns mysigt, dvs krokar för kläder, nattduksbord och små läslampor
*nya kökslampor och gardinerna färdigsydda till köket, kanske ett olivträd och en pilasterhylla
*en ny vardagsrumsmatta
*en städad och ordnad tvättstuga
*en utomhuslykta och lite ljung på trappan
*uppsatt utomhusbelysning
*en groende gräsmatta
*en utskottad grushög

Men mest av allt önskar jag mig just nu en massa tid för att hinna med att genomföra ovanstående projekt. Undrar hur många vi hinner med i helgen ;)

Helgens bravader I helgen var det dressyrtävlingar på vår hemmaklubb SURF. Vi startade två klasser (LC:2). Detta var Milos andra meeting ever. På lördag hade vi lite blandade småskutt som inlägg i det annars "lätta" programmet. Därför valde jag att byta klass från LB:0 till LC:2 även på söndag. Vilket jag tror var ett klokt val. Men hur gick det då?

På lördag hade vi dryga 58 % och knep en fjärdeplacering. Dock red jag fel 2ggr!!! På söndag var han betydligt mera avspänd och vi kunde genomföra en ok ritt. Observera ok, han var avspänd och gjorde det jag bad om. Dessutom lyckades jag återigen rida fel på samma moment, men bara en gång. Men mera finns att hämta hos både Milo och mig ;) Denna ritt resulterade i dryga 64 % och en seger! Alla resultat finns att läsa här


SM i hoppning + Umeå RF = sant

I helgen är det SM i inomhus hoppning för hästar på Umeå RF. Har inte köpt biljett eftersom jag trodde det skulle finnas kvar några vid entren. Men för någon vecka sedan var allt utsålt. Min tanke var genast; vilken tur att det inte var dressyr sm!

Men eftersom jag har världens bästa arbetsplats som hjälper till vid sådana här arrangemang så råkade vi ha fått några biljetter till jobbet. Så nu har min snälla chef förärat mig med en VIP biljett till lördagens omgång. TACK!


Jeansinköp = ångest

Japp så är det. För det finns nästan inga jeans som passar mig. Trott eller ej men jag verkar vara för "tjock" för de flesta jeans. Det i sin tur skapar en otrolig "fettångest" hos mig och jag grips av en, låt kalla 30-årskris där jag inser att jag lagt på en del på sistone.

Häromdan insåg jag att alla mina jeans (läs 2-3 par) börjar ha sett sina bästa dagar. Med modiga steg tågar jag in på en butik här i stan med trevlig personal och ett stort utbud av jeans i varierande prisklass. Jag provar ett par, två par... femton par. Jag har helt enkelt för kraftiga vader och lår kombinerat med en för smal midja. Vilket problem! Butiksbiträdet är oerhört tålmodigt och lotsar mig med van hand igenom jeanssortimentet samtidigt som hon konstaterar:
- Ja jag förstår att du har svårt att hitta jeans!

Tack! Det stärker min "fettångest". Hittar tillslut ett par som sitter fint och känns som jag, Levis 610! Men fettångesten sitter kvar... Hur i sjutton ska man kunna "banta" sina lår och vader? Eller håller jag helt enkelt på att bli tant och bör söka jeans på andra affärer??


Fick igår hem ett annonsblad från en "tantbutik". I den gör de reklam för jeans och meddelar att de har modeller som passar alla. Börjar jag bli tant???


I dag gäller det...


Umeå möter Lund i kampen om att bli Europeisk kulturhuvudstad 2014. Klart Umeå vinner! Men så fort jag tar orden i munnen så börjar jag tycka att inte är Lund heller så pjåkiga och de har ju en hel del bra med i bagaget. Fast samtidigt så har ju Umeå en hel massa triumfkort kvar i rockärmen. Hortevar...

 WE WILL MAKE IT HAPPEN!!!!!

Följ gärna presskonferensen (där vinnaren presenteras) 13.30-14.00 här


RSS 2.0