Att få ett hjärta i sten värmer!Dessa otroligt vackra hjärtan fick jag av mina killar på Gotland. Med stor noggrannhet valde de ut stenar till mamma. Håll med om att de är fina! Skålen är ett av sommarens fynd. Hittad på Pentiks andra sortering i finska Pello

Kan ju vara bra att ha!!

Myrorna är en rolig affär, tycker i alla fall våra småkillar. Typ en gång per år, vanligtvis på sommaren får vi för oss att besöka myrorna och killarna hittar alltid en massa bra-att-ha-saker. Idag hittar de en Star Wars film. Perfekt eftersom den förra gått sönder, mammas fel... Så snällt får jag öppna börsen och köpa filmen, 25 kr är ju inte så mycket att orda om. Dessutom har vår lila L alltid velat ha en hatt, och nu hade jag lovat att om vi hittar en Indiana Jones hatt så ska vi köpa den. Givetvis hittar han en "Indiana Jones Hatt". Det går liksom inte att misslyckas på myrorna. Dessutom kan inte heller mamma säga:

-Nej, det är för dyrt!

Även E hittar en hatt. Han tycker att den kan vara bra att ha om man ska leka bov. Det har han ju rätt i! Så vips hade vi köpt två hattar. Kan ju vara bra att ha!Visst ser ni att det är Indiana Jones till vänster och en bov till höger!

Billigaste dosan lössnus, tack!

... så lät det när jag skulle köpa snus till blomflugorna häromdagen. De gillar verkligen inte snus i krukorna så nu är nästan alla puts väck. Tack för tipset Erica! Är dock lite skeptisk att lägga det i krukan till basilikan. Jag vill ju inte "äta" snus...

Grillning och en krossad ruta ;)

I kväll har jag stått för grillningen. Händer inte särsklit ofta. Som de flesta vet är grillning något männen gärna tar sig an. Men i kväll tyckte jag att det är min tur att få prova grillen. Det gick faktiskt riktigt bra. Men vad jag inte förstår är att männen inte hinner med annat medans de grillar. Nåja i bästa fall hinner de smutta på en kall öl och småprata med grill assitenten (oftast granne eller inbjuden matgäst). Men när vi kvinnor grillar då händer det minsann saker; grilla, fixa med potatis, lösa världsproblem och samtidigt lugna barn som busar eller trösta någon som gjort sig illa. Tänk vilken tur att man är född till kvinna ;) Nåja männen är oxå bra att ha med alla deras bra och dåliga sidor. Man blir nog rätt komplett tillsammans.Tidigare i dag hade maken min hittat på en rolig grej han skulle köra med killarna. Han placerade ut små mål och A4 ark på en vägg. A4 arken var värda olika många kronor om killarna träffade dem med en fotboll. Hans tanke var att de skulle få tjäna ihop lite glasspengar. Till en början gick det bra. Dock lyckas E tjura till och får gå in så att lillebror och KJ kan slutföra leken. Jag går in till E på hans rum och pratar om vad som hänt. Medan vi pratar låter det som om att någon sparkar omkull ett av de små målen. Jag tänker inte mer på det men efter ett tag kommer L in och säger att PAPPA sparket sönder en fönsterruta. Va!!!! Visst det var en rolig grej för småkillar men kanske ska fullvuxna karlar hålla sig ifrån den roliga grejen ;)Semester

Happ då är vi hemkomna efter en helt härlig vecka på Gotland. Vi har badat, solat, ätit gott, sett tornerspel, njutit av den fantastiska naturen, umgåtts med goda vänner och helt enkelt haft det bäst! Jag har även upptäkt bra shopping på Gotland; fårskinn är billigt, Himla har outlet på ön och det finns mycket fint hantverk...

Vi började i Uppsala där vi lärt oss allt som bara går om Carl von Linné. E tycker det är skithäftigt med honom och allt han åstadkom. Tala om kultiverade barn...Gata uppkallad efter blomsterkungenE på stenjakt, MÅNGA stenar blev det...L med riktig riddarutrustning. Han höll på att falla omkull då munderingen var på plats ;)

Men mitt i allt det härliga så händer det några små plumpar...E klämmer handen i en skampåle och vi får åka tillbaka till Visby för röntgen. Tack och lov var inget brutet. Natten efter vaknar jag av att L kräks mig rätt i nacken. Inte så smidigt att kräkas i ett tält.Nattens kräkskörd som tog en halv dag att tvätta rent. Natten fick jag sova tätt hopkrupen mot KJ som snällt delade med av sin sovsäck. Trots små incidenter hade vi  det toppen och har inte sagt hej då till Gotland, utan vi skildes från ön med ett vi kommer tillbaka!Grillning och solnedgång vid Lauterhorn, Fårö. Tack Andreas och Maria för att ni visade oss detta smultronställe!

Blomflugor...

Hjälp mig någon! Varför får jag blomflugor och hur sjutton blir man av med dem? Vattnar mina blommor ca 1 gång i veckan och de är frodiga och fina. Har provat med att lägga i vitpepper (malen) men utan effekt. Vad mera kan man göra? Snälla hjälp mig!!!

Tävling!
Så här går tävlingen till:
För att vara med i tävlingen behöver du enbart skriva en kommentar i det här inlägget. Du behöver inte ha en blogg för att vara med. Vill du ha dubbel chans att vinna så kan du länka till tävlingen på din blogg, då får du alltså två röster istället för en som tack. Glöm inte att meddela mig om du länkat till tävlingen. (Du får givetvis låna bilden om du tänkt länka)

En vinnare kommer att dras genom lottning nästa torsdag den 10:e juli kl 00.00.
Kom ihåg
att skriva ner din mailadress så att jag kan kontakta dig om du vunnit.

Vinnare kommer att få välja en Marimekkoskål bland färgerna svart, blå, grön, klar, hallon eller ros/oliv.
 Kika in på tävlingen hos http://tjohalia.blogg.se/2008/july/tavling-1.html

Lycka till!
Bygglov och nya äventyr!

Jiipie!! Då var bygglovet beviljat! Umeå kommun jobbar på bra, de lovade oss att bygglovet skulle vara färdig om 5-8 veckor. Det tog 4 veckor och 6 dagar! Samma var det när vi skulle få nybyggnadskartan, den var klar inom en vecka. Härligt!! Har hört så många skräckhistorier om utdragna kartor och bygglov. Men Umeå kommun verkar vara att lita på, eller?

Då återstår problemet med att ge förslag till utvändig färgsättning. I dagsläget finns tre möjliga kandidater; vitt, falurött eller falusvart. Vi kommer förmodligen att måla i slamfärg hur som helst. Eftersom vi valt gråa dörrar så tycker vi inte att  alla färger passar. Ibland funderar jag varför vi valde gråa dörrar, gaah! Men så påminner jag mig om att smuts inte syns lika tydligt på grått som på vitt. Jag har ju tidigare berättat om mitt städdilemma.

Nu är det bara två nätter kvar till vi ger oss av på äventyr igen (Berättade det åt L ikväll när han hade svårt att somna). Denna gång packar vi med tält, trangiakök, stövlar, regnkläder och kanske också långkalsonger. Tro inte att vi ska norrut, vi ska till Gotland! Men med den här sommaren och bristen på värme så är det nog klokast att helgardera för att alla ska hålla sig på gott humör ;)

På Gotland ska vi träffa våra goda vänner A & M med barn. De brukar vara på Gotland varje sommar, A har sina rötter där. Vi hoppas att de ska kunna berätta om alla smultronställen vi inte ska missa att besöka. Så nu Mia blir det lite paus i bloggandet ;)E med "minikrokodil" fångad i fiskeparadiset

Mygg, midnattssol och en krockad bil

Vi är uppe i midnattssolens forlovade land eller enklare sagt Tornedalen. På vägen upp skulle vi stanna till I Skellefteå på OKQ8 för att köpa batterivätska till stugan. Vad händer då... En gubbe backar rakt in i våran fina bil!!!! Vänster bakdörr blir intryckt och bakskärmen skrapas. Jaha det var den bilsemestern hann jag tänka. Men lyckligtvis är det inte vårat fel och vi kommer att få hyrbil när vi senare ska till Gotland.

Väl framme på stugan serverades vi en jättegod middag i grillkåtan som svärfar byggt. Mums! Vi har sedan varit två dager i fiskeparadiset  (vår E kallar stället så). Vädret hat inte riktigt kunnat bestämma sig, det har ömsom störtregnat och ömsom stekt på med solsken.

Nu är vi tillbaka i civilisationen och ska tillbringa några dagar hos mina föräldrar. Här har KJ och min pappa byggt ett fotbollsmål åt våra killar så det har hunits med rätt mycket bolltrollande. Mamma, lillebror (min) och jag har idag varit över tillFinland och varit på shoppingtur. Pentik har nämligen en stor butik med massor av 2:a sortering och massa annat till bra pris. "Fyndade" en skål och spanade in en del annat som ska inhandlas till det nya huset, så det blir nog en sväng dit även nästa gång vi är i trakterna.

Till helgen är det årets stora händelse här i bygden; Pajala Marknad. Folkmängden fördubblas och det är ganska trevligt att träffa människor man nästan glömt bort att de existerar. Killarna har spanat in karusellerna och planerat inköpen av pokemon kort. Själv hoppas jag på fint väder och att träffa på roliga människor.


RSS 2.0