Vardagslyx

Tänk vad lyxigt att få matkassen levererad hem till dörren.

Tänk att slippa handla!

Tänk då kan man faktiskt hänga lite till i stallet

Tänk då kanske man hinner putsa och feija liiite till...

Jag är i alla fall med och tävlar om en matkasse. Linas matkasse etablerar sig på fler orter i Sverige och delar ut 50 matkassar på alla nya orter.

Klicka in här och ta chansen till en egen matkasse levererad till dörren. Å vill du inte he en egen kasse, gå in i alla fall och stöd mig så jag kanske får ta del av en kasse ;)
Fynd!

I princip allt jag köper till min häst köper jag på blocket, tradera eller rea. Tycker att man kan göra riktiga klipp. Idag har jag återigen gjort ett klipp. AB Nian hade lagt ut på facebook att de rear ut kvarvarande lager av Horseware vintertäcken. Eftersom Rio är rätt glad i att slita i sina egna täcken så insåg jag att det är bättre att köpa ett nu till halva priset istället för att pynta upp dubbelt så mycket nästa höst, Katjing!

Är det fler som vill passa på, sök på AB Nian på facebook och kolla in vad de rear ut ;)

 -

Detta är på väg till Rio


Lindor vs. skydd

Jag tycker att det är absolut finast att ha rena fina vita benlindor till träning och tävling. Det som är mindre roligt med vita benlindor är att de måste tvättas genast annars är de ju inte längre vita. Eftersom mina vita benlindor börjar ha några år på nacken så tänkte jag prova ett nytt koncept med vita benskydd som bara används vid träning och tävling just för att de ska förbli vita. Min man tyckte detta var en utmärkt idé eftersom skydd inte behöver tvättas lika ofta som benskydd=mindre slitage på våran tvättmaksin. Å skydd lär jag inte tvätta hemma utan det får bli i stallet.

Så i lördags fick Rio fina nya fluffiga skydd. Vi invigde dem lagom till träningen för Bissan på söndag. Tyvärr glömde jag kameran i stallet så en googlad bild får visa hur benskydden ser ut.

Vad föredrar ni andra benskydd eller lindor?Foderstat

Tycker det är otroligt svårt att utfodra sina hästar rätt.

Flertalet gånger har jag bett och fått hjälp av olika foderrådgivare. Men ändå är det svårt...

Rio som idag är 5 år ca 170cm hög, en ganska "lugn/slö/sävlig" häst äter i dagsläget

10 kg hö
1½ kg KRAFFT Groov 125
1 kg KRAFFT Sport
0,5 kg KRAFFT Muskel
1 liter (mätt torr) Betfor (efter arbete ej när han vilar)

Enligt mig tycker jag det är ganska mycket men ändå tycker jag att han är lite väl "slim". Eller han har inget fett att ta av och skulle behöva lite "rundare former". Idagsläget rids/motioneras han vanligen 5 dagar i veckan. Väldigt varierat; longering/löshoppning ca 1 dag/vecka, uteritt ca 2-3 dgr samt ridhus 1-2 dgr.

Hur mycket foder ger ni era hästar? Har ni något tips på foder för att få hästarna rundare?


Tiden går...

..och vardagen består.

Lite ovant det här med att blogga igen. Man glömmer lätt bort sina vanor.
Eftersom namnet på min blogg antyder på viss koppling till hästar så har jag även tänkt förhålla mig så mycket som möjligt till den kategorin.

Vad har då hunnit hända i mitt hästliv...

Rio har besökt hästttandläkaren. Han var mycket fin i munnen. Bara någon liten pigg som fick raspas ner. Vi får hoppas att han fortsätter vara det. Han är väldigt fin och mjuk i munnen när man rider honom. Tror nog faktiskt inte att jag någonsin suttit på en häst som är så fin i handen.

Vi har hunnit träna för tränare och det verkar som att små poletter trillar ner var dag för både mig och Rio.

Tävlingsdebuten planeras in till juli. Då har vi (stora) hemmatävlingar (lokal-nationell). Tycker det är lämpligt att debutera på hemmaplan. Då kan vi träna så mycket vi vill på tävlingsbanan, framridningen, se domarkurerna, staketet, blommor etc. Vilken klass vi debuterar i beror helt på hur träningen fram tills dess går. Jag har en tanke att inte visa honom innan det känns bra. Sedan kan det gå åt pipsvängen ändå men vi ska åtminstone ha skapat så bra förutsättningar som möjligt.

Vad gäller tävlandet så har jag sattit upp ett drömmål att arbeta mot. Men med tanke på att Mr R inte är kontinuerligt tränad så lång tid än så vill jag vara väldigt flexibel. Beroende på vår utveckling men också hans förmåga att växa i tid och otid. Rackarns häst som inte bara kan växa färdigt typ nu.

Har även fått en förfrågan om att engagera mig i min förenings tävlinssektion. Det är altid hedrande att bli tillfrågad till en förtroendepost i en förening. Yrkesskadad som jag är så hade jag givetvis en hel del frågor till valberedningen. Jag har inte ännu tackat ja men så mycket kan jag avslöja att jag är positivt inställd. Ska bara få lite mera info för att kunna ta det slutliga beslutet.

Tror det var allt för denna gång, Tjingeling!

RSS 2.0