Höstlov = kulturlov

I Umeå kallas höstlovet för kulturlov och det finns en massa saker för alla kids att göra. I dag och imorgon är det min tur att njuta av kulturlovet tillsammans med våra prinsar. Tror att vi ska bekanta oss lite närmare med vatten och vattenkultur idag. Eller som man skulle säga om det är sportlov, vi ska på badhuset.

Nu är det mindre än en vecka kvar till husleverans!

Stängt innan stängningstid

så gick det med vårat toastolsprojekt. För er som inte vet eller förstått så bygger vi nyckelfärdigt. Det innebär att vi väljer en massa saker utan att behöva förvara dem hemma. Så vi slipper med andra ord ha toastolen som sängbord och spisen som köksbord. Vi väljer ut saker som sedan levereras i rätt tid till huset. Fiffigt va!

Sitter på toa...

...hoppsan sitter och väntar på att maken ska hämta upp mig från jobbet. Vi ska och välja toautrustning till huset. Undrar om det också är lika knepigt som allt annat? Sist vi var till "toaaffären" så var vi ute alldeles för tidigt och blev hänvisade att komma tillbaka senare.
Hur ska man veta när man ska göra saker och ting?! Tycker att det aldrig kan vara för tidigt att göra saker. Är det inte skönt när saker är gjorda långt innan deadline. Varför alltid leva på sista stunden...
(Var finns checklistan för när man ska göra vad och i vilken ordning??)

Mot toaaffären!
 

Hej, jag behöver telefon i mitt nya hus...

Ungefär så lät det när jag ringde till Telia för att kolla upp vad de har att erbjuda. Jag skulle vara duktig och för en gångs skull jämföra olika alternativ. Tala om djungel!!! Man kan inte se vad de har för erbjudande förrän två månader innan inflyttning. Hur sjutton ska vi då kunna säga till grävkillarna att gräva för eventuellt fiber (eftersom de är på plats). Nej, man måste snällt vänta för att senare anlita en ny grävare för att gräva en eventuell kabel. Har de avtal med grävfirmorna?!

VARFÖR KAN INGEN BARA SÄGA HUR JAG SKA GÖRA FÖR ATT FÅ IN TELEFON, TV OCH BREDBAND I MITT HUS???

Istället får jag konstiga frågor som om mina grannar har telefon? Ja, det tror jag. Det ska typ byggas tvåhundra villor där och visst hoppas jag att även mina grannar ska kunna ha telefon. Det är ju inte en avlägsen plats i inlandet som vi bygger på utan detta hör ju trots allt till stadsplanerat område i Umeå, en stad med typ 110 000 invånare!

Kom igen Telia och alla andra aktörer på marknaden, säg vad jag ska göra för att få tillgång till civilisationen även i mitt nya bo!

Nyckelfärdigt

Nu har de äntligen börjat bygga på vårat bo. Plattan gjuts i veckan och huset kommer den 5 november. Spännande!

Än mera spännande är alla uppdrag ingen tidigare berättat om och som åligger oss att göra. Börjar med att berätta att vi köpt ett NYCKELFÄRDIGT hus. En dag när KJ snällt for med fika till grundgubbarna så får han veta att han ska hämta två 6m långa rör från andra sidan stan. Jahaaa...

Låna bil och hyra släp. Måste man ha bil med dragkrok och släp när man bygger NYCKELFÄRDIGT?

Nu är iallafall rören på plats och vi ser med STOR spänning fram emot nästa uppdrag. Tänk vad lite man vet om att bygga hus...Kan ni gissa vad detta är för rör? (inte det KJ hämtade!)

Jag HATAR Pokemon

Min man verkligen hatar Pokemon. Dessa oskyldigt små söta figurer som förvandlar våra barn till de mest hemska odrägliga ungar. Denna morgon började med att E anklagar L för att ha stulit hans nya, bästa kort. L ÄR oskyldig!!! Men E envisas med att fortsätta anklaga honom. Efter mycket om och men och ungefär en timmas skrik kommer kortet fram, det hade trillat ur albumet och legade i soffan!!!

Vi hatar verkligen pokemon och pokemon-kungen som förvandlar våra små söta prinsar till odrägliga pokemon-knektar...

Supermamma på vernissage

Baka långpanna innan jobbet, ge maken instruktion hur glasyren ska bres och hur kakorna slutligen ska förpackas.

I eftermiddag har barnen öppet hus med vernissage på skolan. Spännande! Speciellt spännande ska det bli att se utställningen som subkulturgruppen i kojan skapat. Barnen som bygger koja i skogen har skapat en egen utställning långt bortom lärarnas vetskap, hi, hi!. Vad månne det bliva av våra barn....

hej hopp...

Nu rusar tiden igen, känns nästan som hjärtklappning. Lovar blogga mera ikväll för nu händer det saker!

Kaminen är inköpt

Tack J för all hjälp med att få fram någon som kan leverera men också ta betalt med lite rim å reson. Vilken blev det då? Jag LOVAR att lägga in en bild då kaminen är levererad och uppsatt. Typ någon gång i februari. Håll ut...

Evigt ung

Under senaste tiden har jag fått en massa konstiga frågor med anknytning till min ålder. Man frågar ju aldrig en dam hur gammal hon är. Men det verkar vara okej att fråga:

- Ungdomsbiljett? (det betyder att man är under 26 år)
- Är du med i ungdomssektionen (ungdomssektionen är till för de mellan 13-25 år)
- Jag sade att denna musik lyssnade man till när man var ung. (en dänga från tidigt 90-tal) Då bemöts jag med motfrågan:
- När var du ung? Jag trodde du var det fortfarande.

Tänk vad häftigt att folk verkar tro att jag är i 25-års åldern! Det MÅSTE betyda att en dam aldrig blir äldre än 25!
Hoppas att jag fortfarande om tio år får dessa för mig positiva frågor!

Vilken kamin ska vi välja?

 Tulikivi Valkea eller  Nunnauuni Lisa 3??


Ridsportforum - Aronsborg

Helgen har tillbringats på Ridsportforum i Bålsta. En otroligt kreativ konferens som gett energi på såväl personlig -som organisations nivå.

Konferensanläggningen Aronsborg har choklad som sin specialitet. Därför fick vi smaka på choklad i många olika nya formationer. Bland annat smakade vi på ett mörkt, grovt bröd med mörk choklad i, super nice!

Vi bjöds även på trerätters middagar som inte gick av för hackor, Mums! Me like it...

Däremot var jag helt slut som människa när jag åter anlände till Umeå på eftermiddagen. Men med facit i hand så var det värt. Även träningsvärken efter fysiskaktivitet tidigt, tidigt på morgonen var väl värd mödan.

Slutligen vill jag rikta ett varmt tack till Ridsportförbundet men också till alla härliga människor som jobbar ideellt inom Sveriges alla föreningar och organisationer. Ni är en oerhörd kraft och resurs för samhället och den meningsfulla fritiden!

Att vilja lyckas i livet

"Alla kan bli bra på någonting, problemet är att lista ut på vad"
                                                                                               David Lega

I torsdags hade vi besök av David Lega. Han föreläste inom ämnet Idrott för alla eller bara för några få- Kan jag vara med. Jag blir så oerhört fascinerad av människor som inte ser eller söker hinder i livet utan ser möjlighter med de mest jobbiga saker.

Det är otroligt (men sant!) att vi alla kan bli bra bara man bestämmer sig, och då menar jag BESTÄMMER! Inte jag ska försöka eller om jag ska hålla ut så länge som möjligt utan här och nu bestämmer jag mig för att förverkliga en dröm. Vi kan alla bara vi vill tillräckligt mycket. Det är då man bestämmer sig för att förverkliga sin dröm.

Tänk vad häftigt det är!!

Kan berätta om ett bestämma scenario ur mitt liv. Jag hade sökt ett jobb och varit på intervju. Inför intervjun peppade jag otroligt mycket och fokuserade på mig, vad jag är bra på och varför just jag ska ha jobbet. Observera Ska ha jobbet inte varför jag skulle passa för tjänsten. Efter intervjun reflekterade jag och säger åt min man:
-Jag vet inte hur jag skulle reagera om jag inte fick jobbet. Det bara fanns inte i min värld. Gissa om jag fick jobbet?!

Jag tror att det omöjliga är möjligt!
So go for it!!
Äntligen!!

I morgon kommer maskinerna till våran tomt och ska börja förbereda för vårat hus! Tänk nu äntligen, äntligen börjar det hända saker. Men samtidigt möts man av en rädsla, en rädsla över att ha glömt något som vi ska fixa. Men som sagt vi är nybörjare och hoppas få lära oss allt eftersom resan fortskrider.

Häng gärna med på resan...

Mamma på hal is

Inspirerad av går dagens Stjärnor på is begav vi oss till ishallen idag Det är superkul att åka skridskor med killarna. Det går framåt i sådan hiskelig fart för dom. Själv kämpar jag på att slipa mina översteg bakåt. Stundtals kändes det lite farligt eftersom det var fruktansvärt mycket folk på plan. Man vill ju inte åka över någon liten parvel.

E lärde mig hur man kan glida på mage på isen. Here I come! Mamma glider på hal is. Kul men man blev lite kall under tröjan...

Efteråt frågade jag E om han tycker mamma är pinsam när jag glider omkring på magen. Det tyckte han inte utan han tyckte det var kul när mamma är med på noterna.

Undra om jag någonsin blir vuxen...


Stämpelur

Vi har fått ett stämpelur på vårat jobb, vet inte om jag ska tycka det är bra eller dåligt. Just nu vägrar den låta mig stämpla in eftersom den påstår att jag haft för kort lunchrast...

Våran är lite modernare än den på bilden men kanske inte modern nog för att passa en småbarnsmamma som har mycket att göra och samtidigt vill gå hem lite tidigare en fredag ; )

Ska gå å se om jag haft nog lång lunchrast eller om jag måste maska ett tag till!

 

RSS 2.0